University of Puget Sound Welcome Center

University of Puget Sound Welcome Center

Tacoma, WA

Project Overview

This project is a new two-story, wood-framed building housing the admissions offices, presentation room and interview suites for prospective students. The facility has open, inviting spaces including the two-story reception area with fireplace and a feature stair. The glulam rafters were left exposed in the waiting and presentation rooms while Fir soffits between the glulams concealed piping and conduit, creating a clean and contemporary look. There are also Fir wall paneling throughout the building. Slate tile roof, custom brick mix, copper trim, and cedar siding are a few additional features that enable the Welcome Center to seamlessly tie in with rest of campus. Site improvements included a concrete courtyard and water feature.

Client University of Puget Sound
Type New Construction
Size 13,000 sf
Architect BJA Architects
Use Education