New University of Puget Sound Welcome Center Complete

by Karen Lee

Posted on

September 28, 2020

Bookmark and Share

The new University of Puget Sound Welcome Center which houses the admissions staff offices, a presentation room and interview suites creates a bold, lasting first impression for prospective students and their families. With quality detail finishes throughout, the 13,000 SF wood-framed building features open, inviting spaces including a two-story reception area with fireplace and a feature stair you see upon entering the building.

In the reception area as well as in the presentation room, the glulam rafters were left exposed while Fir soffits between the glulams concealed piping and conduit, creating a clean and contemporary look. There’s also Fir wall paneling throughout the building.

Structural Insulated Panels from Pennsylvania provided a simplified framing assembly and allowed for a shallower eave profile.

Slate tile roof, custom brick mix, copper trim and cedar siding are a few additional features that enable the Welcome Center to seamlessly tie in with the rest of the campus. Site improvements comprised of a concrete courtyard and water feature.

The whole project team including the University of Puget Sound, BCJ Architects, PCS Structural Solutions and Abbott Construction produced a high-quality facility that will inspire prospective students for years to come.

ups-welcome-center.jpg

ups-welcome-center2.jpg